Pigment vlekken

pigment
Pigmentvlekken behandelen bij Studio Esthique Ysselsteyn
Pigment

Pigment geeft kleur aan de huid en beschermt de huid tegen UV stralen. Wanneer pigmentcellen in de war raken, maken ze teveel pigment aan. Er ontstaan plaatselijke ophopingen die zichtbaar worden als donkere vlekjes op de huid. Dit noemen we pigmentvlekken.

Er zijn verschillende soorten pigmentvlekken. De meest bekende zijn ouderdomsvlekken en een zwangerschapsmasker. Ouderdomsvlekken komen veel voor. De meeste mensen vanaf middelbare leeftijd hebben er wel op hun handen of gezicht.

Een zwangerschapsmasker wordt veroorzaakt door zwangerschapshormonen. Deze pigmentvlekken bevinden zich meestal op het voorhoofd, de wangen en rond de mond. Meestal verdwijnen ze vanzelf na de bevalling. Dit gaat wel geleidelijk en kan enige tijd duren.

Studio Esthique Ysselsteyn uw expert voor huidverbetering

Oorzaak pigmentvlekken

Pigmentvlekken ontstaan door beschadiging van de huid. Soms zijn ze genetisch bepaald. Als de aandoening niet erfelijk is, kan de huidlaag waarin de pigmentcellen zich bevinden beschadigd zijn geraakt door onder meer:

    • te lang in de zon liggen
    • overmatig gebruik van de zonnebank
    • het uitdrukken van puistjes
    • huidirritaties door verkeerde huidproducten
    • hormonale schommelingen (huidveroudering, zwangerschap of de anticonceptiepil)

Behandeling

Pigmentvlekken zijn moeilijk op een natuurlijke manier te verwijderen. In sommige gevallen verdwijnen ze vanzelf. Neem voor uw situatie en huidproblemen contact met mij op. Wellicht kan ik de verdere verstoring van pigmentaanmaak voorkomen of zorgen voor algemene huidverbetering.

wratjes en bultjes

Steelwratjes zijn een soort plukjes bindweefsel die op de huid liggen, ze komen heel vaak voor in de hals, onder de ogen en in de oksel.

Ze zijn heel goed te verwijderen met speciale apparatuur, in vrijwel alle gevallen zonder ook maar een enkel spoor van litteken.

Prijslijst

pigmentvlekken behandelingen

Wat zeggen clienten over ons

Doe mee met de 30 dagen challenge!

WIL JIJ GRAAG AAN DE SLAG MET JOUW GEZONDE VOORNEMENS?